شنوایی سنجی و سمعک قم_ خوش کلام-سمعک قم

تجویز به روزترین سمعک های هوشمند و نامرئی ساخت اروپا-02532941300

شنوایی سنجی و سمعک قم_ خوش کلام-سمعک قم

تجویز به روزترین سمعک های هوشمند و نامرئی ساخت اروپا-02532941300

غربالگری شنوایی سالمندان

رئیس کارگروه جامعه شنوایی شناسی ایران:

سالمندان نیازمند غربالگری شنوایی هستند/ کاهش شنوایی افراد را افسرده می‌کند

چهارشنبه 16 اردیبهشت 1394 - 16:11
پیرگوشی

رئیس کارگروه جامعه شنوایی‌شناسی ایران گفت: جهت جلوگیری از افزایش کم‌شنوایی در سالمندان نیازمند اجرای طرح‌های غربالگری در مراکز درمانی هستیم.

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر فرزام جنابی گفت: امروزه با توجه به پیشرفت علم و توسعه صنعتی کشورمان، شهروندان ما در معرض آلودگی صوتی قرار دارند و با توجه به اینکه جامعه ما به سمت سالمندی در حال حرکت است و درصد بالایی از جمعیت کشور ما را سالمندان به خود اختصاص می‌دهند یکی از مشکلات جدی که در سالمندان در معرض افزایش است مشکل کاهش شنوایی است.

وی افزود: یک سوم افرادی که بین ۶۰ تا ۷۰ سال هستند و حدود ۸۰ درصد افرادی که بالای ۸۵ سال هستند مبتلا به کاهش شنوایی یا پیر گوشی هستند. 

ادامه مطلب ...

عوامل ایجاد کننده ی افت شنوایی یا سنگین شدن گوش


عوامل ایجاد کننده ی افت شنوایی یا سنگین شدن گوش

عوامل ایجاد کننده ی افت شنوایی یا سنگین شدن گوش

شایعترین عوامل ایجاد کننده ی افت شنوایی در افراد بزرگسال شامل موارد زیر می باشد:

  • سر و صدا. سر و صدا می تواند در افت شنوایی تمام افراد با هر سن و سالی تاثیر بگذارد و اغلب به تدریج با افزایش سن افزایش می یابد. با گذشت زمان شنیدن سر و صداهای محل کار، تفریح (مثلا موتور سواری) و یا کار های روزمره (مثلا استفاده از ماشین چمن زنی) می تواند باعث افت شنوایی شود.
  • سن. با بالاتر رفتن سن، تغییرات در عصب ها و سلول های گوش داخلی می تواند باعث ایجاد افت شنوایی تدریجی و ماندگار در سنین بالاتر شود. مقدار افت شنوایی می تواند متوسط و یا شدید باشد اما در هر صورت دائمی خواهد بود.
  • تجمع چرک گوش و یا وجود جسم خارجی در گوش. افت شنوایی به علت چرک گوش شایع بوده و به راحتی قابل درمان است.
  • داروهای سمیت گوشی (Ototoxic) مانند آنتی بیوتیک های خاص و مواد دیگر مانند آرسنیک، جیوه، قلع، سرب و منگنز، می توانند به گوش آسیب برسانند.
  • آسیب دیدگی در گوش و یا سر. آسیب دیدگی سر نیز می تواند به ساختار گوش صدمه زده و باعث کاهش شنوایی ناگهانی شود.
  • عفونت گوش مانند عفونت گوش میانی (اوتیت مدیا – Otitis media) و یا عفونت کانال گوش (عفونت گوش خارجی یا گوش شناگران - otitis externa).
  • وجود مایعاتی در گوش میانی، بعد از یک سرماخوردگی یا آنفلوانزا و یا بعد از داشتن یک سفر هوایی
  • اتواسکلروز (Otosclerosis)، یک بیماری که در آن استخوان های گوش میانی تحت تاثیر قرار میگیرند.
  • نوروم آکوستیک (Acoustic neuroma)، یک تومور غیر سرطانی بر روی عصب ها که به افراد کمک می کند تا بشنوند.
  • بیماری منیر (Meniere's disease)، بیماری منیر ممکن است منجر به کاهش شنوایی موقت و یا دائمی شود.
  • غده های غیر سرطانی (خوش خیم) در کانال گوش، مانند اگزوستوز (exostosis)، استئوما (osteomas)، و تومورهای گلوموس (glomus). اگزوستوز یک غده ی استخوانی است که معمولا زمانی که کانال گوش به صورت مکرر در معرض هوا و یا آب سرد قرار میگیرد به وجود می آید. استئوما و گلوموس غده های غیر سرطانی می باشند. تمام این موارد می توانند به علت مسدود کردن کانال گوش منجر به کاهش شنوایی شوند. تومور گلوموسی که در جاهای دیگر سر به وجود می آید، نیز می تواند بر روی شنوایی تاثیر بگذارد.

سایر شرایط پزشکی ای که به صورت مستقیم بر روی گوش تاثیر نمی گذارند اما می توانند باعث کاهش شنوایی بشوند عبارتند از:

  • وقفه در جریان خون گوش داخلی و یا جریان خون بخشی از مغز که کنترل گوش را به دست دارد ممکن است منجر به کاهش قدرت شنوایی شود. این وقفه ممکن است به علت بیماری های قلبی، سکته ی مغزی، فشار خون بالا و یا دیابت به وجود بیاید.
  • افت شنوایی خود ایمنی (Autoimmune) که می تواند در یک گوش و یا هر دو گوش رخ بدهد و می تواند به صورت غیر دائمی باشد (به صورت دوره ای بیاید و برود) و یا در 3 تا 4 ماه بدتر شود. یک بیماری خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید (Rheumatoid arthritis) می تواند منجر به این اتفاق شود.

منبع: WebMD
مترجم: محمد نورسی
سمعک خاتم قم_خوش کلام